De eerste vermeende specificaties van de Galaxy S6 zijn opgedoken. Het toestel krijgt een hogere resolutie, nieuw processor en betere camera.

Dat meldt althans het doorgaans goed ingelichte Sammobile op basis van anonieme bronnen.

Maandag wist de site nog te melden dat Samsung bij de ontwikkeling van de Galaxy S6 helemaal opnieuw is begonnen. Dat sloeg waarschijnlijk  op het ontwerp. Na dat lek heeft Sammobile naar eigen zeggen nieuwe informatie ontvangen over de specificaties.

Qhd-scherm

De Galaxy S6 zou een qhd-scherm krijgen met een resolutie van 2560 x 1440 pixels in plaats van het full hd-scherm van 1920 x 1080 pixels uit de Galaxy S5 (foto). De Note 4 heeft al een qhd-scherm.

Over het schermformaat wordt in het artikel niets geschreven. De S5 heeft een 5,1 inch-scherm en de Note 4 een 5,7 inch-scherm. Samsung zal met de S6 waarschijnlijk een stuk onder de nieuwe Note willen blijven en dus is de kans klein dat het scherm veel groter zal worden dan in de S5.

32 GB

Opvallend is dat Samsung volgens deze geruchten geen 16 GB-model meer gaat uitbrengen, maar 32 GB als instapmodel hanteert. Bij de S4 kreeg Samsung als kritiek dat de zware software veel ruimte inneemt en zo weinig opslag overblijft voor apps, games en andere bestanden.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal volgens Sammobile weer met twee processors gaan werken voor de Galaxy S6. In Nederland zal hoogstwaarschijnlijk de variant met de Snapdragon 810-chip worden gevoerd.

Snapdragon 810

Deze processor is al door Qualcomm aangekondigd en kan beter overweg met qhd-schermen en ultra hd-video’s. Bovendien zou de processor positieve gevolgen hebben voor de camera en is de chip gebouwd volgens de 64-bit architectuur.

Hierdoor zijn zwaardere taken mogelijk en Android 5.0, dat dinsdag is uitgerold en vanaf eind 2014 op de eerste Samsung-toestellen te vinden is, ondersteunt deze architectuur. In sommige markten zal Samsung naar verluidt een zelfgemaakte 64-bit processor gaan gebruiken. De Exynos 7420 is nog in ontwikkeling, aldus de bronnen.

Camera

Over de camera is nog geen knoop doorgehakt. Mogelijk krijgt de S6 dezelfde camerasensor als de Note 4 met 16 megapixels. Samsung zou echter ook nog twijfelen over een 20 megapixel-sensor. Naast de sensor kunnen ook de software en de chip die de foto’s verwerkt van invloed zijn op de fotokwaliteit.

Wanneer de Galaxy S6 gelanceerd zal worden, is nog niet bekend. Doorgaans brengt Samsung zijn nieuwe toestellen in de Galaxy S-lijn in het voorjaar op de markt.

De ontwikkeling van de Galaxy S6 is nog in een beginstadium dus over sommige zaken zijn naar verwachting nog geen knopen doorgehakt. Het is bovendien mogelijk dat op het laatste moment toch nog voor bijvoorbeeld een andere camera wordt gekozen. Over de afmetingen van het toestel is nog niets bekend.

Bron: Nu Tech